Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Telefontartó - CSINÁLD MAGAD

 Bár mára leginkább dizájnelemként használatos, a telefontok eredeti célja az, hogy megvédje a készüléket a sérüléstől.

 

  
 
 
 
 
 
 
 
Ma már rengetegféle változatot lehet kapni belőle, és némelyiknek igen borsos ára van. Még szerencse, hogy otthon is készíthetsz hasznos és szép tokot, nagyon egyszerűen.


Régebben is sokan választottak kreatív házi megoldást a telefonjuk tárolására: a mobiljukat apró, puha babazokniban hordták. Ám amióta elszaporodtak a nagyobb méretű okostelefonok, ez a lehetőség már nem működik. 
Zokniból telefontok

Azonban nagyobb méretű zokniból is lehet stílusos és trendi telefontokot varázsolni, mindössze néhány eszközre és egy kis kreativitásra lesz szükséged. Ha van otthon egy fél pár zokni, aminek a másik fele elkallódott, vagy nem sajnálsz feláldozni egy aranyos darabot, már csak cérnát és ollót kell kerítened.
Használhatsz különböző mintás, pamut- vagy frottírzoknit, esetleg valamilyen egyedi példányt kedved szerint, akár térdzoknit is: a lényeg, hogy hosszú szárú, nagyobb méretű darab legyen, ne titokzokni.

Erre lesz szükséged:

  • fél pár zokni
  • cérna
  • olló
  • ceruza

Az egyedi telefontok elkészítése pofonegyszerű, és még kézügyességet sem igényel. A műveletet mindössze néhány perc alatt elvégezheted, és az eredmény tartós lesz. A puha zokni nem hagyja, hogy összekarcolódjon a telefonod, és csúszkálni sem fog.

Helyezd a telefont a zokni szárára úgy, hogy hagyj annyi helyet, amibe kényelmesen belefér majd a készülék a varrás után is. Húzz egy vonalat a mobil aljánál, és a csík mentén vágd le a zoknit. Fordítsd ki az anyagot, fűzd be duplán a cérnát a tűbe, és kezdd el összevarrni az újonnan keletkezett lyuk két szélét.

(forrás: femina)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.