Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Színek rejtett üzenetei. ;P

 Piros – szenvedély 

A piros szín elsősorban az erő, a tűz, az erotika és a szenvedély jele. Tény, hogy ez a szín mindenkiből erős érzéseket vált ki. Jó hír, hogy kis mennyiségben élénkítő hatása van, s fokozhatja a nemi vágyat. Míg ha túl sok a piros szín, akkor inkább már a vérre asszociálunk, s ezért zaklatottságra, nyugtalanságra utalhat. Ezért sosem jó választás egy hálószobát tűz pirosra festeni.

Sárga – optimizmus
A sárga szín ösztönzőleg hathat a közérzetünkre. A citromsárga élénkítő hatással van ránk, ezért akár segíthet a koncentrációban, gondolkodásban egyaránt. A zöldesebb árnyalata pedig inkább nyugtató hatással van ránk.


Lila – sejtelmesség

Mivel a lila a kék és a piros szín egyvelege, ezért egyensúlyt teremt a piros túlfűtöttsége és a kék nyugalma között. Pontosan ennek az arany középútnak köszönhetően a lila szín a mértékletességet, s némely esetben a sejtelmességet sugallja a külvilág felé. Ennek a mértékletességnek köszönhetően pedig főként nyugtató hatással van a szervezetünkre.

Zöld – nyugalom 
A zöld szín többnyire nyugtató hatással van ránk, s ezt főként annak köszönheti, hogy ezt a színt leggyakrabban a nyugodt, csendes természettel kapcsoljuk össze; ahol kikapcsolódhatunk, messze a város zajától. Ezért tökéletes választás ha egy kis regenerálódásra van szükségünk, hiszen egyensúlyt teremt a szervezetünkben.

 

Fehér – ártatlanság 
A fehér színről mindig valami új jut elsőként az eszünkben, azért szoktukáltalában a tisztaság, vagy az ártatlanság érzésével párosítani. 
 

Kék – frissesség
A kék színt általában a bölcsesség, a hit, a hűség és a végtelenség szimbólumaként tartják számon. A világoskék színt mindig az üdeség, nyugalom és a frissesség egyik jelképének tekintjük. Ez főként azzal indokolható, hogy ezt a színt legtöbbször a nyugodt, hullámzó tengerrel vagy a tiszta égbolttal hozzuk összefüggésbe. Viszont a sötétkék szín inkább a feldúltság érzését keltheti bennünk.


Fekete – komolyság

A fekete színt általában a gyásszal párosítjuk össze, s pontosan ezért félelmet, szomorúságot, depresszív hangulatot, nyomasztó érzéseket sugall. Persze kisebb mennyiségben lehet a komolyságnak, a tiszteletnek vagy a méltóságnak a jelképe is; pontosan ezért ünnepi alkalmakkor egy élénk színnel párosítva, remek kombinációt alkothat. Viszont hosszabb távon érdemes egy kicsit lágyabb színek után nézni, s egy kis változatosságot csempészni a hétköznapokba. 
 

 

Forrás: Lájk magazin

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.