Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nincs több hazugság!

 Volt már olyan érzésed, hogy hazudnak neked, de mégsem tudtál bizonyosságot szerezni arról, hogy jogos-e a feltételezésed? Bemutatjuk, mire figyelj oda, hogy észrevedd, ha valaki elferdíti a valóságot.

 

A hazugságnak számos jele akad: mozdulatok, arckifejezések, melyekre, ha odafigyelsz, garantáltan nem tud átvágni senki.

 

Miért hazudunk egyáltalán?

Sokan azért nem őszinték, mert egyszerűbbnek tartják, ha elferdítik az igazságot; gondoljunk csak a kegyes hazugságra, mikor azért nem mondunk igazat, mert nem szeretnénk megbántani a másik felet. Az ilyen füllentésekkel nincs is baj, hiszen mi rossz van abban, ha megdícsérjük rég nem látott rokonunk külsejét? Viszont vannak olyan hazugságok, amelyek súlyos következményekkel járhatnak. Például adódhat, olyan helyzet is, hogy valaki azért hazudik, hogy kárt okozzon nekünk, vagy párunk ver át minket, így nem árt, ha odafigyelünk néhány árulkodó jelre.

 

A hazugság jelei

Ha az illető habozik, mielőtt válaszol, valószínűleg nem mond igazat, mivel az igazság hamarabb eszünkbe jut, mint a hazugság. Persze más a helyzet a rutinos hazudozókkal, akik már jó előre felkészülnek, őket nehezebb lebuktatnunk, de nem lehetetlen. Ha egy dologba hazudunk, akkor azt több dologgal kell alátámasztani, így a hazugság olyan lesz, mint a kártyavár, ha egy momentumról megfeledkezünk, akkor az egész összedől.

 

Ha partnerünk magasabb hangon beszél, és az arca kissé megmerevedik, szája kiszárad és akezével babrál, arra utal hogy hazudik. Ha egy történet sántít, ismételtesd el többször, és figyelj a részletekre. Ha hazugság, akkor a történetek között ellentéteket fogsz felfedezni. Gyanús lehet a „csak”, és „mindössze” szavak alkalmazása, gondoljunk a „Csak barátok vagyunk”, vagy a „Csak öt percet voltam ott” mondatra.

 

Testbeszéd

Szintén a hazugság jele lehet, ha beszéd közben száját gyakran megérinti, vagy szája felé kap, ez még egy gyerekkori beidegződésből maradhatott fent, hiszen a gyerekek, ha valami csúnyát mondanak, vagy füllentenek, a kezüket a szájuk elé kapják. Ahangerő megnövekedése és a beszéd felgyorsulása is arról árulkodhat, hogy sántít a történet, továbbá a szemkontaktus kerülése, főleg a tekintet hirtelen elkapása és a nem spontán kialakult mosoly is a hazugság jele lehet.

 

feszült testtartás, a keresztbe rakott lábak, a sok pislogás és az eltúlzott gesztusok is arra utalnak, hogy hazugság van a háttérben. A lefelé forduló, gyakran ökölbe záródó tenyér annak a jele, hogy nem tárulkozik ki, valamit elhallgat vagy elferdít partnerünk.Pinocchio-nak nem véletlenül az orra nőtt hazugság közben, hiszen a hazugság okozta stresszhelyzetben, valóban megduzzad az orrunk.

cikk forrása: Lájk magazin

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.